top of page

Katten en dozen ...

Iedereen herkent dit wel…


Je hebt iets nieuws besteld online en dit wordt natuurlijk geleverd in een doos. Bij het uitpakken duurt het niet lang of je kat gaat zich nestelen in de lege doos. Waarom doen katten dit nu zo graag? Wat hebben katten toch met lege dozen?


Ze voelen zich namelijk veilig in een doos, dit zorgt voor een vorm van beschutting waar ze zich kunnen weg stoppen. Hierdoor voelt de kat zich aangenamer in de omgeving en kunnen ze beter om met eventuele stress situaties. Een doos is een vorm van “ afgesloten “ ruimte waarin ze dan ook de omgeving in het oog kunnen houden. Het is namelijk bewezen dat katten zich graag verschuilen. Katten die zich kunnen verschuilen hebben een lager stress niveau dan katten die dit niet kunnen.


Het is natuurlijk ook gewoon warmer. Een kat heeft het graag lekker warm en zal dit opzoeken op gelijk welke manier. Als ze in een doos liggen voelt dit namelijk lekker warm aan. De ideale slaapplek dus!


In ons pension maken wij hier zeker gebruik van! In alle hokken hebben wij de mogelijkheid gegeven aan de katten om zich te kunnen verschuilen op verschillende hoogtes met de warmte van een dekentje. Daarnaast hebben wij ook altijd gewone dozen ter beschikking om in het hok te plaatsen indien de kat hier nood zou aan hebben.
105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page