top of page

Ga eens samen wandelen

Nu het weer lente wordt en we de zon opnieuw meer zullen zien, krijgen we terug zin om te naar buiten te gaan. Maar als eigenaar van een hond moet je dit natuurlijk ook in slecht weer doen. Dit doen we meestal voor de hond maar ook voor ons is dit eigenlijk heel goed. Wat zijn nu die pluspunten om veel en lange wandelingen te maken met je hond?

Om te beginnen is dit tijd die je samen kan spenderen met je viervoeter. Je kan naast het wandelen ook leuke spelletjes spelen zoals snuffelspelletjes, zoeken naar een bal die je voordien hebt weg gestopt of gewoon gezellig samen genieten van de natuur. Wat je ook doet als je samen gaat wandelen, het is voornamelijk de tijd die jullie samen spenderen die belangrijk is. Het werkt stress reducerend en je kan gewoon even je hoofd leeg maken.

Daarnaast leer je ook nieuwe mensen kennen. De drempel om een gesprek te starten met een andere hondeneigenaar is namelijk lager dan zonder hond in de buurt. Jullie hebben namelijk al zeker 1 gemeenschappelijke interesse om over te praten en wie weet ontstaat er een mooie vriendschap.

Ook lichaam en geest hebben er alleen maar voordelen van. Wandelen zorgt er namelijk voor dat je in beweging blijft wat dan weer goed is voor je hart, longen, spieren en botten. Naast lichamelijke voordelen is het ook goed voor de geest. Wie dagelijks een wandeling maakt heeft minder stress, minder kans op een depressie en slaapt beter. Natuurlijk is dit ook zo voor je viervoeter. Denk er zeker wel aan om altijd rekening te houden met je hond. Grote en lange wandelingen zijn niet altijd een goed idee voor puppy's die nog volop in de groei zitten of oudere honden die al last hebben van hun gewrichten.


Nu we dit allemaal weten, is er geen reden meer om in de zetel te blijven zitten. Ga eens lekker naar buiten en geniet van de omgeving en van elkaar.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page